Technologie potravin - Potravinářské zbožíznalství –
Nejlevnější nabídky (1)
Technologie potravin - Potravinářské zbožíznalství –
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
Technologie potravin - Potravinářské zbožíznalství –
- Tato kniha mi byla doporučena. Byla jsem na konferenci, zabívající se tématikou potravin, setkala jsem se osobně s paní Dostálovou, spoluautorkou této knihy.
- To této knihy jsem nakoukla, velice mě zaujala. Nemám jí ještě zcela celou prostudovanou,mám ji krátce ale nadchla mě.
, zakoupeno v Luxor.cz
Doporučuje produkt
Parametry produktu
Popis produktu
Výživa a potraviny, zejména jejich kvalita a vliv na zdraví, jsou v současné době předmětem velkého zájmu médií a samozřejmě i veřejnosti. I když stále většina spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny, stoupá počet těch, kteří si vybírají podle surovinového složení, výživové hodnoty a senzorických vlastností.
Kniha Potravinářské zbožíznalství by měla vyplnit mezeru na našem knižním trhu a usnadnit čtenářům výběr potravin ze široké nabídky, která na našem trhu s potravinami v současnosti je. Poslední obsáhlejší publikace pojednávající o potravinářském zbožíznalství vyšly na sklonku 90. let minulého století, mnohdy jsou rozebrané a nejsou zcela aktuální.
Vlastní text knihy je rozdělen do čtyř oddílů, kapitoly jsou číslovány průběžně v celé knize. Oddíl I (kapitoly 1-6) je věnován potravinářské legislativě. Oddíl II (kapitoly 7-10) se zabývá kvalitou potravin a její kontrolou. Těžištěm knihy je oddíl III, ve kterém jsou v kapitolách 11-43 popsány potravinářské výrobky seřazené podle příslušných komodit.
V závěrečném oddílu IV jsou zařazeny dvě kapitoly. Kapitola 44. Zbožíznalství a inovace v potravinářském průmyslu reaguje na poměrně rychlou obměnu sortimentu potravinářských výrobků a jejich složení a poslední kapitola 45. s názvem Shrnutí zásad správné výživy zdůrazňuje význam výživy pro lidské zdraví a uvádí Výživová doporučení pro obyvatelstvo České republiky, tak jak je formulovala Společnost pro výživu. Tato doporučení obsahují mimo jiné i hlavní zásady pro výběr potravin pro správnou výživu.
Kniha Potravinářské zbožíznalství je určena pro zájemce z řad spotřebitelů a jako studijní materiál pro studenty středních a vysokých škol zaměřených na potraviny a výživu. Může být dobrým zdrojem informací pro pracovníky ve státní správě, státních kontrolních orgánech ministerstva zemědělství i zdravotnictví, lékaře, jejichž specializace souvisí s výživou, nutričním terapeutům, výživovým poradcům a i výrobcům a distributorům potravinářského zboží.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jejich 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
Technologie potravin - Potravinářské zbožíznalství –
- Tato kniha mi byla doporučena. Byla jsem na konferenci, zabívající se tématikou potravin, setkala jsem se osobně s paní Dostálovou, spoluautorkou této knihy.
- To této knihy jsem nakoukla, velice mě zaujala. Nemám jí ještě zcela celou prostudovanou,mám ji krátce ale nadchla mě.
, zakoupeno v Luxor.cz
Doporučuje produkt



